ליאור יסעור, אביו של אסף יסעור – אלוף העולם בטאקוונדו, משתף במסע השיקום המאתגר של בנו ובתפקיד המשמעותי שנכפה עליו בניהול האירוע הרפואי – מה שחידד את ההבנה בצורך ובחיוניות של גורם מקצועי מכוון ומלווה | ריאיון מעורר השראה
סיפורו של אסף יסעור, אלוף העולם בטאקוונדו וזוכה מדליית זהב במשחקים הפראלימפיים בפריז 2024, הוא סיפור של צמיחה מתוך כאב ואתגר. אביו, ליאור יסעור, מספר על המסע המורכב שהם עברו יחד, מהפציעה הקשה ועד להישגים האולימפיים.
מסע אישי שחידד את ההבנה בחיוניות ובצורך בגורם מקצועי מכוון, מלווה ומסייע – במקרה של אירוע רפואי מורכב – הן מבחינה רפואית והן מבחינה מנטלית רגשית.
ליאור, הפועל בימים אלו כמנטור מנטלי וכמרצה בתחום, משתף במסגרת תוכנית ההכשרה למנהלי אירוע רפואי, במסע חייו כהורה לילד קטוע ידיים. שוחחנו עימו על חשיבות התמיכה הרגשית, הליווי וההכוונה והצמיחה בתוך האתגרים העצומים.
כיצד הכוונה ותמיכה רגשית סייעו לך ולאסף במסע השיקום?
"אחד הדברים החשובים ביותר שחווינו, אסף ואנחנו, במהלך מסע השיקום היה ההבנה שאנחנו לא לבד. חברים, קרובי משפחה, רופאים ואנשים שלא הכרנו לפני כן תמכו וחיבקו אותנו לאורך כל הדרך.
ההרגשה שאנחנו לא לבד היתה מחזקת ומנחמת. בפרט, לגבי אסף, התמיכה, הליווי, ההדרכה וההשקפה היוו תשתית להצלחתו העתידית. ההתמודדות המופלאה של אסף שאבה השראה מהכוונה לאפיקים של הזדמנות גדולה, כאשר האירוע טומן בחובו הבנה שנכות היא מושג או מצב שלא בהכרח שייך למצבו. הבחירה בטוב, כוח הרצון, הדמיון, והיכולת לחלום יכולים לשנות את כללי המשחק ולהפוך אירוע קשה לאירוע מכונן, לאירוע מצמיח".
כיצד היית מתאר את תפקיד מנהל האירוע הרפואי בהבטחת ליווי רגשי מוצלח במהלך תהליך השיקום?
"למנהל אירוע רפואי תפקיד מכריע מבחינה רגשית. גיבוש דרך רפואית וטיפולית מחייב התייחסות לפן הרגשי והמנטלי של המטופל ומלוויו, ויש לכך השפעה על איכות הטיפול וההחלמה בהמשך הדרך. מנהל אירוע רפואי שידע לגבש יחד עם המטופל אוריינטציה חיובית, ולכוון לצמיחה ולחוסן מנטלי, יוכל להוביל את המטופל ומשפחתו להחלמה ולהצלחה עמוקה ואיכותית".
מהם הכלים החשובים ביותר שמנהל אירוע רפואי צריך להכיר ולהשתמש בהם כדי לסייע למשפחות להתמודד עם טראומה בצורה מיטבית?
"הכלים החשובים ביותר להתמודדות עם הפן הטראומטי של המטופל כוללים בראש ובראשונה בקשה מהמטופל 'לספר את הסיפור שלו' כמה שיותר פעמים. הדבר מאפשר עיבוד של האירוע הטראומטי 'ומנרמל' אותו. עיבוד כזה צריך להיות מכוון, ומנהל אירוע רפואי מיומן יוכל לזהות מוטיבים של אשמה ובושה וידע להסיר אותם מן הסיפור".
איזה מסר היית מעביר למנהלי אירועים רפואיים שעובדים עם מטופלים שעוברים תהליכי שיקום ממושכים?
"מסר חשוב למנהלי אירוע רפואי הוא להאמין במטופל שלכם. האמינו שהאירוע שהוא מתמודד נושא בחובו משמעות, ובכוחו של המטופל להתמודד אתו. אל תרחמו עליו, אל תכילו ותכאבו יחד איתו, אלא הובילו אותו לשיח, להצבת מטרות ולפעול להשגתן".